Internet 25 let v Sloveniji

25-letnica INTERNETA v Sloveniji

V okviru mednarodne multikonference Informacijska družba 2016 smo 10. oktobra 2016 na Institutu Jožef Stefan obeležili 25 let Interneta v Sloveniji.

Sodelovali so dijaki Gimnazije Poljane in dijaki Vegove – Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana. Namen sodelovanja je bil dijakom približati znanstveni dogodek in jim omogočiti aktivno sodelovanje na konferenci.

Za dijake so bile izvedene aktivnosti :

1. kviz o poznavanji Interneta in o zgodovini nastanka Interneta v Sloveniji v organizaciji IJS.

2. podelitev nagrad nagrajencem natečaja za najboljši esej o tem, kako razumejo besedo internet, kaj jim internet pomeni vsakdanji rabi, kaj prinaša dobrega, kaj slabega in v čem vidijo prihodnost interneta. Izbrani eseji so bili predstavljeni javnosti na spletni strani dogodka. Nagrajenci so znani, več o tem si lahko preberete v naslednjih objavah, prav tako tudi eseje tistih dijakov, ki so prišli v ožji izbor.

3. 20 min predavanje o Internetu v Sloveniji
Prof. dr. Borka Jerman Blažič je mlade povabila v svet interneta, ki ga pozna od vsega začetka. Njene izkušnje, sodelovanje v bistvenih dogodkih, ki so usmerjali razvoj interneta v svetu, so za dijake dragocene informacije in edinstven stik s svetovno “gurujko” interneta.

4. ogledi laboratorijev za robotiko, kemijo in mrežne točke.

5. otvoritev konference

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

10 oktobra, 2016 by | Posted in Dogodki |

Comments are closed.