Ustanovni sestanek Foruma IPv6 za Slovenijo

Organizacija IPv6 Forum Europe je v sodelovanju s Slovenskim združenjem za Internet ISOC-SI ustanovila Forum IPv6 za Slovenijo. Svetovna organizacija Forum IPv6 je z veseljem sprejela med svoje člane najnovejšo delovno skupino Foruma IPv6 za Slovenijo. Slovenski Forum IPv6 vodi prof. dr. Borka Jerman-Blažič, vodja Laboratorija za odprte sisteme in mreže na Institutu »Jožef Stefan« in predsednica ISOC-SI. Naloga Slovenskega Foruma za IPv6 je, da pospeši razvoj in prehod slovenskega medmrežja na novejši internetni protokol verzije 6 (IPv6) s pomočjo aktivnosti svojih članov iz industrije, raziskovalnih skupnosti in državne administracije ter tako Sloveniji zagotovi hitrejši in varnejši dostop do svetovnega znanja in s tem povezanih novejših tehnologij.

Prof. dr. Žiga Turk, minister v Službi vlade za razvoj, je ob tem dogodku in imenovanju za častnega predsednika Slovenskega Foruma za IPv6 izjavil: »Podpiram ustanovitev Foruma IPv6 za Slovenijo, ker menim, da bo zagotovil praktičen in uresničljiv načrt prehoda na sodobnejšo in bolj varno internetno tehnologijo in s tem prispeval k prizadevanju Evropske komisije k uresničevanju Lizbonske strategije ter razvoja učinkovitejše in bolj varne informacijske infrastrukture v Evropi in doma«.

Predsednik svetovnega Foruma IPv6, g. Latif Ladid je ob tem povedal: »Slovenski Forum IPv6 bo odigral ključno vlogo pri načrtovanju slovenskega prehoda na sodobnejši in varnejši internet ter bo spodbudil slovenske dejavnike k hitrejšemu prehodu na IPv6 v skladu s podporo, ki ga članice dajejo načrtu EU za prehod evropskih internetnih omrežij na protokol IPv6 do leta 2010.«

Več si preberite na tej povezavi in v dokumentu.

9 junija, 2008 by | Posted in Dogodki | No Comments

Comments are closed.