Od znanstvenga projekta do svetovno nepogrešljivega omrežja za ljudi, naprave in informacije

V sklopu dogodka Noč raziskovalcev 2011, ki se bo odvijal 23. septembra 2011 v Ljubljani in Novem mestu, bomo obeležili 20-letnico prve internetne povezave v Sloveniji.

Razvoj Interneta se je začel v okviru raziskovalnih projektov v ZDA in Evropi. Danes je to omrežje sestavni del vsakdanjih opravil in življenja. Prisoten je kot storitev, ki je sestavni del komunalno urejenih mestnih in podeželskih okolij. Vendar se danes Internet sooča z velikimi tehničnimi in družbenimi izzivi v zvezi z njegovim upravljanjem in nadzorom. Ob obletnici prve internetne povezave v Sloveniji, ki je bila vzpostavljena novembra leta 1991 v Laboratoriju za odprte sisteme in mreže Instituta “Jožef Stefan”, bodo spoštovani vabljeni gosti in udeleženci dogodek obeležili z okroglo mizo, na kateri bo govora o tem, kako je Internet prišel v Slovenijo in kakšen Internet želimo v prihodnosti.

Vljudno Vas vabimo, da se dogodka, ki poteka v sklopu  programa EU Marie Curie »Noč raziskovalcev« udeležite in tako z vašo prisotnostjo obogatite dogodek. Več informacij lahko najdete v programu dogodka in na URL: www.isoc-drustvo.si/prihod-interneta in www.zaznanost.si.

Program si lahko prenesete v pdf obliki klik.
Poster si lahko prenesete v pdf oblik klik.

 

2 junija, 2011 by | Posted in Novice | No Comments

Comments are closed.